Day off v Aquaparku Nesebar | Bulharsko 2020

července 25, 2020



Třetí sobota na Sunny beach, druhý day off a první, který jsme strávily mimo hotel, a to v údajně největším místním Aquaparku Nesebar. Ten byl na mém seznamu must see už před odletem, proto jsme neváhaly a hned náš druhý volný den jsme vyrazily právě tam. A udělaly jsme dobře. Ačkoliv byla sobota, areál byl poloprázdný, slunce pálilo a my si tak užily parádní den. 



Pokud budete na Sunny beach, možností aquaparků budete mít hned několik. Jeden je přímo na Slunečňáku (Action), tento v nedalekém Nessebaru a poté ještě jeden v trochu vzdálenějším Pomorie. Mě osobně nejvíce lákal právě ten nessebarský, jelikož jsme kolem něho několikrát v minulých týdnech jeli a atrakce vypadaly dost lákavě. 
S dopravou do a z aquaparku není vůbec problém. Po celém Sunny beach jezdí každých 15 minut shuttle bus, který staví hned na několika místech a je navíc zdarma. My máme zastávku asi 2 minuty chůze od hotelu, takže jsme kolem desáté ráno vyrazily a během 20 minut stály před branami. 

Vstupenky lze zakoupit buď na místě nebo online. My pořizovaly online přímo na oficiálních webovkách aquaparku a ušetřily tak 2 leva za každou. Celodenní vstup vyjde dospěláka na 38 leva, studentské slevy bohužel neposkytují. Tak stejně nemají ani zlevněné vstupné na pár hodin či nějakou odpolední variantu. Rozhodně se proto vyplatí jet hned ráno a strávit v areálu celý den. 




Kvůli menšímu počtu turistů funguje aktuálně areál napůl. Dopoledne do 14 hodin jsou v provozu atrakce v jedné polovině areálu, od dvou poté druhá polovina. Za mě výborně vyřešené ušetření v provozu, které ale zároveň nepřipraví návštěvníky o žádnou atrakci. Dopoledne jsme si proto vyzkoušely tobogány, skluzavky a vlnobití v jedné části areálu a odpoledne se vyřádily na atrakcích v druhé půlce. 
Rozhodně můžeme doporučit Lazy river, která je naprosto výborná na opalování. Stačí naskočit na kruh pro dva, pořádně se tam sám rozvalit a nechat se unášet pomalým proudem po areálu a krásně se u toho opálit. V našem případě tedy spíše spálit. Jeden by řekl, že když už jsme se spálily za ty tři týdny minimálně dvakrát, tak už se nám to potřetí nepovede. No .. povedlo. 

V celém areálu funguje bezhotovostní platba na čip, což je rozhodně fajn varianta, jelikož koho by bavilo s sebou pořád tahat peníze. Navíc v pool baru asi těžko budete tahat z kapsy plavek papírovky. Peníze si na čip můžete nabít buď to v hotovosti anebo kartou, což jsem já rozhodně kvitovala. 





V areálu jsme si daly také klasický fastfoodový oběd. Vsadily jsme na kebab a i když jsme už určitě jedly lepší, zasytil a to byl ostatně jeho hlavní účel. Nemohly jsme vynechat ani happy hour dva drinků za cenu jednoho, takže jsme v odpoledních hodinách poseděly i na baru s milovanou piňoškou a Blue lagoon. 

Den v Aquaparku Nessebar utekl jako voda, ale s klidem na duši můžeme říct, že jsme stihly vyzkoušet vše, na co jsme našly odvahu a také něco málo, na co jsme se musely trochu vyhecovat. Suma sumárum tento aquapark rozhodně doporučujeme a za návštěvu během vaší dovolené na Sunny beach rozhodně stojí. :) 

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Jeee, krásný. :) To musela být opravdu paráda. A musím říct, že máš skvělou postavu. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle články miluju :) Dýchá z nich fakt neskutečná pohoda <3 A opálená jsi pěkně :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá jako opravdu užitý den! Já ještě nikdy takhle v aquaparku nebyla, nemám moc ráda davy, které tam obvykle jsou, ale teď bez lidí to musí být super!

    OdpovědětVymazat
  4. Takovou postavu můžu jen závidět :) Aquaparky jsem měla ráda, ale čím jsem starší, tím mě už tolik nelákají :D A jsi krásně opálená :)
    Travel and Eli

    OdpovědětVymazat