Měsíc na pobřeží a výlet do Nesebaru | Bulharsko 2020

srpna 01, 2020


Čas tu utíká jako voda, protože aniž bych to pořádně zaregistrovala, první měsíc na Sunny beach je za mnou. Polovina sezony je ale stále přede mnou, takže není důvod zoufat. Snad nás corona a současná opět se zhoršující situace nepošle domů dříve. 

O práci ale popravdě psát nechci, protože není moc o čem. Program běží, hosti přijíždějí a odjíždějí a my zůstáváme. Děláme co nás baví a snažíme se nesmutnit za těmi, které si oblíbíme a oni nás pak po týdenním pobytu opustí. Některé dny jsme plné energie, jindy bychom nejraději jenom spaly. Ale na tom není nic zvláštního. Občas jdeme na drink, někdy tancovat, jindy si prostě lehnout. Běžná letní animační sezona. Proto vám v dnešním článku chci dát spíše tip na další místo, které na Sunny beach rozhodně stojí za to navštívit. Je jím nedaleké město Nesebar, do jehož staré části, která je zapsaná na seznamu UNESCO, jsme vyrazily během volného dne. 



Nesebar je nejbližším městem v okolí Slunečného pobřeží, takže autobusem jste tam z centra Sluňáku zhruba za 10 minut. Pokud však váš hotel leží na okraji pobřeží jako ten náš, dá se do starého města dojít i pěšky. My vyzkoušely obě varianty. Cestu tam jsme absolvovaly taxíkem, která nás ve čtyřech lidech vyšla na tři leva každého, tedy stejně jako autobus. Zpátky jsme šly pěšky po nádherné promenádě podél moře s výhledem na celý Sluňák. Cesta nám pěšky trvala až k hotelu asi 45 minut, což pro nás nebylo nic hrozného, ale pokud máte s sebou děti nebo nejste fandové chození, pořád je tu varianta autobusu, turistického vláčku nebo taxi v podobě lodi, která vyjde na 10 leva. 

Naše procházka, focení, káva a prohlížení obchůdků vyšlo na zhruba tři hodiny. Osobně doporučuji vyrazit spíše v odpoledních hodinách nebo navečer, kdy už není takové horko. Ačkoliv je město u moře, v uličkách vás teplo stejně dožene. Pokud vás o samotném městě a jednotlivých budovách zajímá více, rozhodně se vyplatí zaplatit si organizovaný výlet s průvodcem. Já už jednou ve zrychlené verzi výklad slyšela, proto jsme si vše prošly sami a stačilo nám si přečíst informační tabule v angličtině. Ke všemu se dostanete jednoduše díky ukazatelům. Velkou výhodou navíc v letošní sezoně je fakt, že jindy přeplněné uličky jsou nyní prázdné a potkáte skutečně pouze minimum turistů.







Na hlavních ulicích potkáte celou řadu obchodů se vším možným. Ceny ale mohou být oproti Sunny beach vyšší, jelikož se přece jenom jedná o jeden z největších turistických cílů v okolí. My proto nekoupily kromě jídla nic. :D Zmrzlině, kávě a kukuřici jsme však neodolaly. Pokud vyrazíte v době oběda nebo večeře budete mít na výběr hned z několika krásných restaurací, které nabízejí boží výhledy na moře. Je však potřeba počítat s tím, že i za výhled se v tomhle případě platí a odráží se to na ceně. 







Místo, kde si vychutnáme ledovou kávu, jsme hledaly celkem dlouho. Nakonec padla volba na Michael's Eco-coctailbar, jelikož o něm Terka slyšela a chtěla se podívat dovnitř. A že skutečně bylo na co koukat. Bar je udělaný v zahradě a sklepení do přírodního stylu a sedět můžete buďto mezi krápníky nebo venku u jezírka. Do stejného stylu mají udělané dokonce i záchody. Bohužel dobrý dojem z prostředí zkazila vážně odporná ledová káva, kterou jsme dopily čistě z nutnosti dostat do sebe nějaký kofein. Pokud tam vyrazíte, možná zkuste raději nějaký drink. 




Celý náš day off jsme po návratu z Nesebaru zakončily ještě neplánovaným výletem do Burgasu, kde nám ukázaly vážně krásnou plážovou promenádu s bary, dětskými a outdoor hřišti a velkým molem s výhledem na okolí.




Jo a tyhle boží šaty mám z instagramového profilu satnikuanet, kde mají vážně krásné kousky za dobrou cenu, tak mrkněte. :) Šaty vyšly na 550 korun a dají se nosit jak elegantně třeba na svatbu, tak i sportovně s teniskami právě třeba na výlety. 

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Ježiš, tobě to sluší!! :) Jsi hezky opálená a ty šaty jsou super, moje oblíbená barva, a střih je taky skvělý. :))
    Celkově hezký fotky, je to tam krásný. :))
    ... Toho bych se právě bála, že budu smutnit po těch, kteří budou odjíždět, protože já tohle vždycky hodně prožívám. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne fotky, v Nesebare som bola pár rokov dozadu a veľmi sa mi tam páčilo :) A šatičky sú úžasné! :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  3. Šaty jsou nádherné a tobě neskutečně seknou! :) O Nesebaru jsem nikdy neslyšela a vlastně by mě ani nenapadlo, že by takovéto místo mohlo v Bulharsku být ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Šaty sú krásne a veľmi ti svedčia. A ten výlet vyzerá krásne. Už sa teším keď budú deti väčšie a pôjdeme na nejaký ten výlet.

    CHLAPEC ALEBO DIEVČA? BUDE TO 5 CHLAPČEK?

    OdpovědětVymazat
  5. Ty šaty jsou opravdu nádherné a moc ti sluší! :) Já už se nemůžu dočkat až se podívám někam k moři :) Miluju tu vůni slané vody a jeho šum a neskutečně mi to už chybí.
    Eli and Travel

    OdpovědětVymazat
  6. Ty bláho, v těch šatech vypadáš jako bohyně! Moc ti seknou! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc ti to sluší, opravdu, ty šaty jsou boží!
    I celé město vypadá skvěle a ten bar pecka, snad aspoň ty drinky budou lepší a nesází jen na pěkné místo.

    OdpovědětVymazat