Sveti Vlas a Obzor | Bulharsko 2020

srpna 09, 2020


Mám pocit, že ty shrnující články vůbec nestíhám psát. Sotva dopíši a zveřejním jeden o našem volném dni, už je tu další day off, další kupa fotek a další zážitky a tipy o kterých vám chci napsat. Tak pojďme na to. Poslední day off jsme strávily opět navštěvováním nových míst a objevováním okolí Sunny beach. Na kole jsme dopoledne vyrazily na druhý konec pobřeží do Sveti Vlasu a odpoledne nás delegát vyvezl do nedalekého Obzoru. 

Původní plán na náš day off však byl odlišný. Ráno jsme se chtěly dospat na pláži a opět se pokusit doopálit naše strakaté tělo, respektive obrysy naší pracovní uniformy. Bohužel však bylo zrovna v sobotu celé dopoledne zataženo a foukal celkem vydatný vítr, takže jsme musely improvizovat. Terka si chtěla udělat po dvou letech opět fotku s "hollywoodským" nápisem Sveti Vlas, což je městečko na druhém konci Slunečného pobřeží. Sedly jsme proto na kola a odhodlaně vyšlapaly odporně dlouhý kopec až nahoru do Sveti Vlasu. 



Sveti Vlas je malé městečko rozkládající se v severní části Burgaského zálivu. Příliš mnoho k vidění tam nenajdete. My si prošly v centru pěší zónu s různými obchůdky, daly si zmrzlinu a poté sešly dolů k moři. Pláže jsou tam mnohem menší a užší než na Slunečňáku, ale také je tam znatelně méně lidí. Celé město je do kopce, takže jsme se našlapaly jak pěšky, tak na kole až až. Nejhezčí částí je zřejmě přístav, ve kterém si můžete prohlédnout soukromé jachty, čluny, projít se po červeném koberci nebo si dát něco dobrého v krásném plážovém baru. A samozřejmě .. vyfotit se u toho zmiňovaného hollywoodského nápisu. 



Z výletu na kole jsme se rychle vracely do hotelu na oběd, jelikož nám náš delegát nabídl, že nás vezme do města Obzor, kde nám ukáže jeden další hotel, který vlastní stejný majitel jako ten, ve kterém pracujeme na Sluňáku. A jelikož jsme věděly, že se jedná o vážně pěkný hotel, nemohly jsme říct ne. Cesta do Obzoru byla šílená, jelikož jsou to samé serpentiny a to celou cestu. Vážně to ale stálo za to, protože hotel Marina Sands je opravdu nádherný. Sice je poměrně mimo civilizaci, ale má vlastní pláž hned u hotelu, krásný bazén i venkovní prostory a navíc fakt dobře vaří. Můžeme potvrdit, protože koblížky a palačinky, které nám byly nabídnuty, chutnaly vážně skvěle. 



Tílko na fotkách mám mimochodem v rámci spolupráce z Bertoo :) 

Cestou zpět na Sluňák nám Žoro ukázal ještě pár hotelů v Elenite, což je další část Burgaského zálivu ještě dál než je Sveti Vlas. Tam jsme také objevily tohle nádherné molo, odkud byl vidět krásně celý Sluňák a navíc si přímo říkalo o nějaké pěkné fotky. 





Zbytek volného dne už jsme pouze využily k úklidu pokoje, praní oblečení, dávání se do kupy a odpočívání. Zkrátka klasická očista po týdenní šichtě. Večer jsme si zašly na milovaný burger z mekáče, drink a také zatancovat. Nakonec nás ale celkem zklamal DJ, takže jsme byly i brzo zpět a užily si trochu cenného spánku. Budu se opakovat, ale čas tu utíká jako voda a já jsem vážně ráda, že tady pořád zůstáváme a pořád si můžeme užívat tohle léto. Protože je zatím asi to nejlepší vůbec. 



You Might Also Like

7 komentářů

  1. Páni, to je fakt skvělé, že můžeš objevovat krásy Bulharska :) Ať se ti tam líbí i dál! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. nádherná dovča ♥ hned byhc taky někam letěla :) je vidět že jste si to dost užili v Bulharsku jsem ještě nebyla

    OdpovědětVymazat
  3. Jeee, to jsou super fotky. Moc ti to sluší. To bílé tílko je krásné, ale vlastně i to černé, ale to bude asi body, nebo ne? :D
    Tyjo, taky už bych někam vyrazila. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Holky, já vám to tak závidím!! To je nádhera. Ty fotky, ty panoramata.. nádhera. :) ♥️

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera! Hrozně moc závidím! ♥️ Krásný fotky a ten top/body na poslední fotce je nádherný! :)
    Eli and Travel

    OdpovědětVymazat
  6. Museli jste si to užít na maximum! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkné :) Pomoci tebe poznávám zase Bulharsko více z jižní strany.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat