Sozopol | Bulharsko 2020

srpna 18, 2020


Město Sozopol bylo na našem seznamu výletů hned na první příčce. A to především kvůli mojí kolegyňce, která ho před dvěma lety nestihla během léta navštívit. Všichni kolem říkali, že rozhodně stojí za to a já nemůžu jinak než souhlasit. Jeden celý day off jsme strávili právě tam a troufám si říct, že to byl snad zatím ten nejlepší výlet. 



Původní plán zněl autobus. Zhruba hodina a půl ze Slunečného pobřeží není nic hrozného, když se ale hoši z hotelu nabídli, že pojedou s námi a vezmou nás autem, samozřejmě jsme neodmítly. Cesta nám tak trvala zhruba hodinku a zabavili jsme se vzájemným pouštěním ruských, bulharských, slovenských a českých songů. 



Výlet jsme odstartovali obědem v příjemné restauraci s výhledem na moře. S Terkou jsme měly obě chuť na pivo a ačkoliv bych si doma zřejmě zrovna Staropramen nedala, tady byl tou nejlepší možnou volbou. Po několika týdnech stejného hotelového jídla jsem si s chutí užila i boloňské těstoviny a spokojená vyrazila poznávat Sozopol. 





Upřímně nám Sozopol téměř v každé uličce připomínal Nesebar. Stejné typy dřevěných chatek/domečků, úzké uličky s restauracemi, bary a zmrzlinou. Pak jsme ale došli na druhý konec města, kde se před námi rozprostřely tyhle nádherné útesy s výhledem na širé moře. A bylo jasno. Tady musíme udělat miliardu fotek. :D Co si budeme povídat, kluky to moc dlouho nebavilo, ale přežili to. 





Sami vidíte, jak náročné focení na útesech bylo. Bulharsko je totiž známé svým větrem, který fouká na pobřeží neustále. A co teprve na samotných útesech. Z třiceti fotek bylo proto použitelných pouze pár, kde jsme v rámci možností neměly vlasy přes celý obličej. 

Ani v Sozopolu jsme si samozřejmě nezapomněli dát kafíčko a zmrzlinu a nakonec mít i menší fail, kdy náš šofér zapomněl zhasnout světla u auta a my pak museli shánět na parkovišti auto, které nám pomůže nastartovat přes kabely. Naštěstí se ale hoši postarali a my v klidu dojeli do Burgasu, kde jsme ještě trochu poběhaly po obchodech v nákupáči, abychom se pak uťapaný vrátili domů na hotel.

Sozopol rozhodně stojí za návštěvu v případě, že máte dovolenou na Sunny beach například na 14 dní. Během týdenního pobytu si myslím, že si bohatě vystačíte s návštěvou bližšího Nesebaru, který jak jsem zmiňovala, se Sozopolu hodně podobá. :) 

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Ty šaty jsou prostě boží!! Moc ti sluší. :)) A prostředí krásné. Útesy jsou úžasný. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som ešte nikdy nebola v Chorvátsku ale rada by som tam išla. Sestra bola a bola veľmi spokojná.

    ROVNÉ ALEBO VLNY POMOCOU ŽEHLIČKY NA VLASY OD ROWENTI

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera! :) Je fakt super, že máš příležitost objevovat krásy Bulharska :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá jako nádherný výlet! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Také se chci jednou podívat do Bulharska. Je krásné. Máš nádherné fotky a je super, že je tam i české pivo 😂🤩

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky! Na Slunečném pobřeží jsem byla na dovolené asi dva roky zpátky a právě do Nessebaru jsme se vydaly na výlet. Sozopol jsme nestihly, ale jestli je podobný, tak mne to ani nemrzí. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné fotky! Také bych hned někam vyrazila, snad moře dopadne příští rok! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Když se mi líbil mys a vítr na něm, tohle by se mi také líbilo. :) Pěkný výlet... Doufám, že se do Bulharska vrátím.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Tedy upřímně mě nikdy Bulharsko nelákalo, ale vypadá to krásně.
    Ty útesy a vítr mi úplně připomínají Furteventuru, kde jsme byli loni na dovolené, na to se opravdu nedá vynadívat!

    OdpovědětVymazat