Irakli beach, písečné sochy a Burgas | Bulharsko 2021

srpna 07, 2021


Ten pocit, když si jdete lehnout v době východu slunce a vidíte tuhle nádheru z balkonu. Jo východy a západy slunka nad mořem nikdy neomrzí. A obzvlášť v Pomorie. 

Léto pokračuje a podle očekávání to utíká jako voda. Aktuálně beru už druhá antibiotika od mého příletu na Sunny beach a povím vám, že být nemocná v parných letních dnech u moře je vážně na houby. Když k tomu navíc přičteme fakt, že animační program za mě nikdo neudělá a já i tak musím každý den cvičit jógu, skákat aquagym a povečerech tancovat s dětmi .. jo ta rekonvaslence není úplně nejjednoduší. Ale dost bylo stěžování. Pojďme si shrnout co se dělo poslední volné dny od minulého článku. 



Několik posledních večerů před naším volnem jsme vyrazili za kamarády do zmiňovaného Pomorie. Mají tam vlastní apartmán, takže na party ideální prostor. Ovšem ne že by s námi nějaká velká party byla, jsme věčně tak unavení, že si dáme dva, tři drinky a usínáme. Každopádně i tak bylo příjemné vypadnout na celou noc a den z hotelu, kde jinak minimálně já trávím fakt 24/7. Čím víc času navíc trávím s drahým a jeho kamarády, tím víc ruštiny kolem sebe mám a tím se mi samotný jazyk zlepšuje. Ačkoliv já tyhle večery ráda nazývám ruskou okupací Česka 2.0. :D 



Na pláž Irakli jsme se zajeli podívat v minulém týdnu a byla jsem mile překvapená. Cesta na tuhle schovanou pláž není teda žádná procházka růžovým sadem. Silnice se tomu vážně říkat nedá a auto sténalo celou cestu. Nakonec jsme ale zdárně dojeli snad na nejbližší možné parkovací místo a zbytek došli pěšky. Sestup dolů nedoporučuji v otevřené obuvi, alespoň pokud někdo vyrazí stejnou houštinou jak my. Výsledek ale stojí za to. Pláž je velmi široká a schovaná mezi skalami, tudíž nevidíte ani na jednom konci žádné městečko ani hotely. Spoustu lidí tam stanuje, griluje a taky přespává. Pokud bych téhle pláži měla dát nějaké krycí jméno, určitě bych použila trampácká pláž. Vlastně doteď nevím, jestli je Irakli nuda beach nebo ne. Polovina lidí tam totiž běhala nahých a polovina oblečených. Tak asi jak je komu libo. Cesta ze Sunny beach trvá zhruba 45 minut. 



Volné večery (rozuměj, že od posledního článku byly tak maximálně čtyři :D) jsme povětšinou využili k procházce v našem oblíbeném přímořském parku v Burgasu. Přece jenom je to tam fakt pěkný a jednu večerní romantiku jsme využili i k nafocení nějakých těch couple goals fotek. Ne že bychom na to úplně byli, ale potom co jsme si "oslavili" ten pro všechny překvapivý rok, jsme usoudili, že aspoň jednu normální fotku bychom spolu zvládnout mohli. Jestli to vyšlo nebo ne .. asi posuďte sami. 






A abych nezapomněla, highlightem posledního day offu byla návštěva galerie soch z písku, kterou najdete právě v přímorškém parku v Burgasu. Tenhle festival písničitých soch se koná již několik let a letošním tématem jsou pohádky. Nečekejte však nic velkého, my si to prošli a nafotili asi za 15 minut. Popravdě jsem čekala, že toho bude víc, ale když si to člověk prohlídne opravdu zblízka.. je potřeba uznat, že tohle vytvořit z písku je fakt masakr. Velký klobouk dolů autorům. Upřímně si ale myslím, že si to klidně můžete prohlédnout i tady na fotkách a je to úplně dostačující. :D 

You Might Also Like

11 komentářů

  1. Krásne fotografie! Vyzerá to ako super dovolenka! Tie pieskové sochy sú úchvatné 🍎🧖🏻‍♀️

    Blox de la Licorne
    Youtube 💐

    OdpovědětVymazat
  2. Jeeee, to vám tak závidím! Krásná dovolená 🤩 když teda nepočítám ty zmiňované antibiotika.. 😊 určitě užíváte naplno, když vám to tak utíká! 😊

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to vůbec nezávidím, tu nemoc v takovém horku.. A ještě, když musíš fungovat, být aktivní. :((
    Fotky super. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Krásně strávený čas!SNad se ti brzo udělá líp a budeš si to moci víc užívat!

    OdpovědětVymazat
  5. Ty sochy z písku jsou boží! Držím palce, ať je ti líp, je to na nic, takto v létě.
    ABOUT MAI LIFE

    OdpovědětVymazat
  6. Jaj to si dokážu představit být s antibotiky na dovolené. Měla jsem to teď obdobně akorát bez antibiotik, protože se holky bály abych nebyla pozitivní, kdybych šla tam k doktorovi. Takže jsem pomalu tři týdny přežívala o prášcích z lékárny a španělských :D. Naštěstí už doma s antibiotiky a je mi líp. Předpokládám také asi angína??? Brzy se uzdrav. Jinak tvoje Bulharsko vypadá dokonale. A celkem se mi po něm stýská.

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Ty sochy vypadá skvěle, možná bych ani neřekla, že jsou z písku!
    Jinak doufám, že ti bude brzy lépe, antibiotika jsou na prd :(

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tie sochy z piesku sú dokonalé. Vyzerajú super reálne. Musel to byť skvelý zážitok. Uf, no práca animátora vôbec nie je jednoduchá a ešte v spojení s chorobou..uh to ti nezávidím. Prajem skoré uzdravenie.

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼

    OdpovědětVymazat
  9. Nádhera! Krásne fotky :) My sme vždy do Bulharska chodili, keď som bola ešte malá a veľmi sa mi to tam páčilo

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné fotky, ty sochy jsou super :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  11. Hned bych letěla někam k moři! :) Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat